Επισκευές μετεωρολογικών σταθμών

 

Μετεωρολογικοί σταθμοί Davis.

Οι σταθμοί Davis είναι ότι καλύτερο και αξιόπιστο στην ερασιτεχνική παρατήρηση καιρικών φαινομένων. Πολλοί μετεωρολόγοι τους συγκαταλέγουν στους επαγγελματικούς μετεωρολογικούς σταθμούς αφού και το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών χρησιμοποιεί Davis στο δίκτυό του. Όπως όλοι οι σταθμοί έτσι και οι Davis μπορούν να παρουσιάσουν βλάβες αλλά ταυτόχρονα χρειάζονται και τον ετήσιο καθαρισμό και συντήρησή τους. Το Sky and Weather μπορεί να αναλάβει να επισκευάσει ή να αντικαταστήσει το χαλασμένο ανταλλακτικό ή να αναλάβει την ετήσια συντήρηση του σταθμού σας. Μέσα από την πολυετή  εμπειρία μας στους συγκεκριμένους σταθμούς σας εγγυόμαστε 100% σωστή λειτουργία του σταθμού σας. Σε περίπτωση απομακρυσμένου σταθμού μπορούμε μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας ή μέσω μαιλ να κάνουμε την διάγνωση βλάβης και να σας αποσταλλούν τα αντίστοιχα ανταλλακτικά. 

Λίγα λόγια για τον Davis VP2 6153.

Ο μετεωρολογικός σταθμός Davis 6153 ο οποίος λειτουργεί με ανεμιστήρα 24ωρης λειτουργίας εσωτερικά αποτελείται από έναν ανεμιστήρα, 2 επαναφορτιζόμενες μπαταρίες C Type Ni-MH και ένα ηλεκτρονικό κύκλωμα για την σωστή λειτουργία όλων των παραπάνω κατά την εναλλαγή ημέρας και νύχτας. Η πιο κοινή ‘’βλάβη’’ που μπορεί να παρουσιάσει ο συγκεκριμένος σταθμός είναι το σταμάτημα του ανεμιστήρα είτε από βλάβη στον ανεμιστήρα είτε από τις μπαταρίες. Πιο σπάνια βλάβη είναι πρόβλημα στο κύκλωμα φόρτισης. Προτείνεται λοιπόν στον κάθε ιδιοκτήτη σταθμού Davis 6153 κάθε 3-4 χρόνια στον ετήσιο καθαρισμό του να ανοίγει και να αλλάζει τον ανεμιστήρα και τις μπαταρίες ακόμα και αν λειτουργεί ώστε να αποφύγει το ξαφνικό σταμάτημα του ανεμιστήρα με αποτέλεσμα λανθασμένες ενδείξεις θερμοκρασίας και υγρασίας.

Ο ετήσιος καθαρισμός πρέπει να γίνεται κάθε χρόνο συνήθως πριν την περίοδο των βροχών (Σεπτέμβριο) και περιλαμβάνει:

  • Κατέβασμα και λύσιμο όλου του σταθμού.

  • Πλύσιμο στα πλαστικά μέρη του σταθμού.

  • Καθάρισμα με πανάκι τα εσωτερικά μέρη του κλωβού, το ηλιακό πάνελ και με ελαφρώς υγρές μπατονέτες και προσοχή, το διχτάκι στο άσπρο καπάκι στον αισθητήρα θερμοκρασίας / υγρασίας

  • Έλεγχος στο ανεμιστηράκι εάν έχει στροφές ή όχι.

  • Τέστ βροχομέτρου για το εάν μετράει σωστά την βροχόπτωση ή όχι. Εάν δεν μετράει σωστά πρέπει να γίνει καλιμπράρισμα το οποίο σας ενημερώνουμε μέσω μαιλ ή τηλεφωνικά για την διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε.

  • Δέσιμο όλου του σταθμού και επανατοποθέτησή του στον στύλο.

Ανακατασκευή στον ανεμιστήρα.

Μπορούμε να ανακατασκευάσουμε τον ανεμιστήρα του σταθμού σας αλλάζοντας το μοτέρ λειτουργίας με καινούργιο. Αυτό σας εξασφαλίζει σωστή λειτουργία του ανεμιστήρα με τιμή χαμηλότερη του καινούργιου και πάντα με την εγγύηση του Sky and Weather.

 

Επισκευή του ανεμόμετρου.

Επειδή το ανεμόμετρο είναι ένα από τα ακριβά ανταλλακτικά των σταθμών Davis υπάρχει πλέον και η λύση της επισκευής. Εάν τα κουταλάκια του ανεμόμετρου δεν γυρίζουν σωστά μπορούμε να αναλάβουμε την επισκευή του αλλάζοντας το εσωτερικό ρουλεμάν ή τον αισθητήρα εάν χρειάζεται. Για βλάβη στην διεύθυνση ανέμου μπορουμε να αναλάβουμε την επισκευή κατά περίπτωση.

 

Μπορούμε επίσης να αναλάβουμε την επισκευή σε βροχόμετρα, εγκατάσταση χιονοκουβέρτας, βλάβες σε πομπό (ISS) κ.α.