Κάμερα Omegon veTEC 533 M Mono

1.320,00 €
με ΦΠΑ
SKU: SAW-1354 Availability: Κατόπιν παραγγελίας. Στείλτε μας email και θα σας ενημερώσουμε για τον χρόνο παράδοσης.

Μονόχρωμη επαγγελματική κάμερα αστροφωτογράφησης βαθέως ουρανού.

Ποσότητα
 

Πολιτική απορρήτου

 

Πολιτική αποστολής

 

Πολιτική επιστροφών

Η Omegon Pro veTEC 533 C είναι ο διάδοχος της δημοφιλούς κάμερας veTEC 16000. Ο νέος αισθητήρας Sony IMX533 αντιπροσωπεύει μια τεράστια βελτίωση, διατηρώντας παράλληλα το ίδιο μέγεθος pixel (3,8 μm):

  •          Καλύτερη κβαντική απόδοση (~80%)
  •          Χαμηλότερος θόρυβος ανάγνωσης (~1.3e- @UnityGain)
  •          higher full-well capacity (50,000 e-)
  •          ADC: 14-bit
  •          Zero-Amp-Glow: No amplifier glow

Το αποτέλεσμα είναι ακόμη λιγότερο θόρυβος και καλύτερη δυναμική εμβέλεια! Παρά το ελαφρώς μικρότερο μέγεθος, ο αισθητήρας IMX533 είναι ιδανικός για αστροφωτογράφηση χάρη στο τετράγωνο σχήμα του. Όπως και το προηγούμενο μοντέλο, η κάμερα είναι εξοπλισμένη με θερμοηλεκτρική ψύξη για την ελαχιστοποίηση του θερμικού θορύβου.

Επαγγελματική αστροφωτογραφία Deep-Sky: Ο γιγαντιαίος αισθητήρας είναι ιδανικός για εκτεταμένα νεφελώματα, αστρικά σμήνη ή για τη σεληνιακή επιφάνεια. Σε σύγκριση με άλλες κάμερες αστροφωτογράφησης, αυτή μοιάζει περισσότερο με τους μεγάλου μεγέθους αισθητήρες στις κάμερες DSLR.

Θερμοηλεκτρική ψύξη: Το σύστημα ψύξης μειώνει τον θόρυβο στην εικόνα. Σε θερμοκρασία 40 °C κάτω από τη θερμοκρασία περιβάλλοντος, ο θόρυβος που προκαλείται από το ρεύμα σκότους είναι σχεδόν αγνοήσιμος. Επιπλέον, ο ακριβής έλεγχος της θερμοκρασίας του αισθητήρα είναι πολύ χρήσιμος για το σωστό καλιμπράρισμα των dark frames με αποτέλεσμα οι τελικές εικόνες να  είναι εντυπωσιακά καθαρές.

USB-Hub: 2 θύρες USB στο πίσω μέρος της κάμερας μειώνουν το χάος των καλωδίων.

Επαγγελματική πλανητική, σεληνιακή και ηλιακή αστροφωτογράφηση: Χάρη στα εξελιγμένα ηλεκτρονικά και την σύνδεση USB3.0 είναι δυνατή η μεταφορά και επεξεργασία μεγάλου όγκου δεδομένων με αποτέλεσμα σωστή φωτογράφηση με υψηλό ρυθμό καρέ. Αυτό σας επιτρέπει να φωτογραφίζετε στόχους όπως τη σύλληψη των σκιών των φεγγαριών του Δία, τα χωρίσματα στους δακτυλίους του Κρόνου, λεπτομέρειες στην επιφάνεια της Σελήνης ή τις εντυπωσιακές προεξοχές στην επιφάνεια του ήλιου. Προτείνουμε το χαρακτηριστικό Region Of Interest του παρεχόμενου λογισμικού Omegon AstroPhotoCapture: Αυτό βελτιστοποιεί το framerate διαβάζοντας μόνο το σχετικό τμήμα του αισθητήρα που περιέχει το αντικείμενο ενδιαφέροντος.

Μετάδοση: Ένα φίλτρο προστατεύει τον θάλαμο του αισθητήρα από τη σκόνη και την υγρασία. Οι έγχρωμες κάμερες Omegon Pro είναι εξοπλισμένες με φίλτρο αποκλεισμού υπερύθρων καθώς οι σύγχρονοι αισθητήρες CMOS είναι ευαίσθητοι στο υπέρυθρο φως, επομένως μια σωστή απεικόνιση χρώματος στην τελική εικόνα είναι δυνατή μόνο αφαιρώντας αυτά τα μήκη κύματος πριν από τη λήψη. Από την άλλη πλευρά, οι μονόχρωμες κάμερες Omegon Pro διαθέτουν ένα αντιανακλαστικό ‘παράθυρο’, το οποίο είναι διαφανές σε ένα ευρύ φάσμα μηκών κύματος από το υπεριώδες έως το υπέρυθρο και έτσι μπορείτε να προσθέσετε τα δικά σας φίλτρα για απεριόριστο έλεγχο της καμπύλης μετάδοσης το οποίο είναι πολύ σημαντικό για προηγμένες απεικονίσεις και φωτομετρικές εφαρμογές.

Convenient Capture Software: Το λογισμικό Omegon AstroPhotoCapture που περιλαμβάνεται επιτρέπει τον απλό και εύκολο στη μάθηση έλεγχο της κάμερας καθώς οι σωστές ρυθμίσεις της κάμερας κατά τη διαδικασία λήψης είναι σημαντικές για την αστροφωτογραφία. Σας δίνει πλήρη έλεγχο σε κάθε παράμετρο της κάμερας, χωρίς μεγάλο όγκο πληροφοριών, ώστε να καλύπτουν τη διαδικασία απεικόνισης βήμα προς βήμα, για να επιτύχετε την πρώτη σας αστροφωτογραφία. Το λογισμικό είναι συμβατό με τα Windows 7, 8 και 10.

Συμβατότητα: Οι κάμερες Omegon Pro είναι συμβατές με ένα ευρύ φάσμα διαθέσιμων προγραμμάτων αστροφωτογραφίας μέσω των κοινών ASCOM και INDI καθώς επίσης και με προγράμματα όπως το PHD2 και το N.I.N.A.

Η κάμερα μπορεί να προσαρμοστεί σε σχεδόν οποιαδήποτε ρύθμιση χάρη σε ένα σπείρωμα T2 και μια κοντή πίσω εστίαση μόλις 17,5 mm. Φυσικά, ένας προσαρμογέας 2" nosepiece σάς επιτρέπει να συνδέετε την κάμερα απλά όπως κάθε προσοφθάλμιο 2". Η παρεχόμενη ανθεκτική θήκη γεμισμένη με αφρώδες υλικό προστατεύει κατά τη μεταφορά ή χρησιμεύει για την αποθήκευση αυτής της πολύτιμης κάμερας.

 

Χαρακτηριστικά

Τύπος αισθητήρα

CMOS Chip (Sony IMX533)

Μέγεθος τσιπ (mm)

11.3 x 11.3

 

 

 

Megapixel

9

Pixel size

3.8

 

 

 

Έγχρωμη κάμερα

Όχι

Ανάλυση (pixel)

3008x3008

Bit depth (Bit)

14

Filter thread

Ναι (2'')

Binning

2x2, 3x3, 4x4 (Digital)

Ψύξη

Ναι

Power supply

12 (3A)

Interfaces

USB 3.0 (2x USB2.0 Hub)

Καθοδήγηση

Όχι

Λειτουργικά συστήματα

Windows7, 8, 10 (Linux & MAC μέσω INDI)

Σύνδεση με το τηλεσκόπιο

2''

Εικόνες ανά δευτερόλεπτο

20 (Σε πλήρη ανάλυση)

Flange focal distance (mm)

17.5

Θερμοκρασία λειτουργίας

-10°C - +50°C

Chip diagonal (mm)

16

Εσωτερική μνήνη

DDR3 RAM

Shutter

Rolling shutter

Μήκος (mm)

104

Διάμετρος (mm)

84

Βάρος (gr)

540

 

 

 

 

 Write your review

Κάμερα Omegon veTEC 533 M Mono

Μονόχρωμη επαγγελματική κάμερα αστροφωτογράφησης βαθέως ουρανού.

Write your review

16 ακόμα προϊόντα στην ίδια κατηγορία: