Meade Τηλεσκόπιο LX90 8’’ ACF-SC 203/2000 UHTC Go-To

3.450,00 €
με ΦΠΑ
SKU: SAW-0935 Availability: Κατόπιν παραγγελίας. Στείλτε μας email και θα σας ενημερώσουμε για τον χρόνο παράδοσης.

Τηλεσκόπια μεσαίας κατηγορίας από την Meade με μεγάλο άνοιγμα κατόπτρου, υψηλής ποιότητας οπτικά και τεχνολογία GoTo.

Ποσότητα
 

Πολιτική απορρήτου

 

Πολιτική αποστολής

 

Πολιτική επιστροφών

Τηλεσκόπια με οπτικά Schmidt-Cassegrain (SC) από την Meade κατάλληλα για όλες τις εφαρμογές. Δεν έχει σημασία αν θέλετε να παρατηρήσετε πλανήτες, αμυδρά νεφελώματα ή γαλαξίες, ανεξάρτητα από το εάν θέλετε να κάνετε οπτική παρατήρηση ή αστροφωτογράφηση, οτιδήποτε είναι δυνατό με ένα τηλεσκόπιο SC! Η συμπαγή κατασκευή των οπτικών και το μικρό βάρος του οπτικού σωλήνα εξασφαλίζει χαμηλή πίεση στα μπράτσα της διχάλας και εύκολη μεταφορά του τηλεσκοπίου.

Τα τηλεσκόπια SC έχουν σφαιρικό πρωτεύων κάτοπτρο το οποίο συνήθως είναι μειονέκτημα αφού μόνο οι παραβολικοί καθρέπτες, όπως χρησιμοποιούνται στα Νευτώνεια, μπορούν να εστιάσουν σωστά το φως. Ο οπτικός σχεδιαστής Bernhard Schmidt (1879-1935) ανέπτυξε επομένως μια ειδική πλάκα διόρθωσης για το σφάλμα αυτό. Η πλάκα είναι προσαρτημένη στο μπροστινό μέρος του οπτικού σωλήνα με αποτέλεσμα τα τηλεσκόπια SC να παράγουν μια ευκρινή εικόνα χωρίς σφαιρική εκτροπή. Αυτό έχει επίσης σαν αποτέλεσμα το OTA να είναι εντελώς κλειστό και στα δύο άκρα, προστατεύοντας τα εσωτερικά οπτικά από την σκόνη, υγρασία και αποτρέποντας την ενοχλητική αναταραχή του αέρα.

Ο δευτερεύων καθρέφτης είναι τοποθετημένος κάτω από το κέντρο της πλάκας διόρθωσης και αντανακλά το φως πίσω στο κέντρο του κύριου καθρέφτη όπου εκεί βγαίνει εστιασμένο μέσω μιας μικρής οπής στο πίσω μέρος του OTA. Αυτή η αναδιπλούμενη διαδρομή φωτός πήρε το όνομά της από τον Laurent Cassegrain (1629-1693) και τα πλεονεκτήματα αυτού του σχεδιασμού τα χρησιμοποιούν ακόμη και τα επαγγελματικά τηλεσκόπια.

Το Advanced Coma-Free (ACF) σύστημα της Meade - ισχυρό και υψηλής ακρίβειας - είναι προσβάσιμο από όλους τους φιλόδοξους ερασιτέχνες αστρονόμους και τους αστροφωτογράφους! Παρέχει απόλυτα οξείες εικόνες αστεριών χωρίς κώμη (coma-free) σε επίπεδο επαγγελματικού παρατηρητηρίου σε όλο το οπτικό πεδίο. Η κώμη είναι μια οπτική εκτροπή όπου η εικόνα του άστρου δεν μπορεί να εστιαστεί σε ένα σημείο, αλλά παίρνει την μορφή ενός κομήτη. Είτε πρόκειται για οπτική παρατήρηση είτε για φωτογραφία, τα οπτικά συστήματα ACF της Meade είναι πολύ πιο μπροστά από τα συμβατικά τηλεσκόπια μαζικής παραγωγής.

Επιστρώσεις Εξαιρετικά Υψηλής Μεταβίβασης (UHTC) της Meade: Αυτή η ειδική πολυεπιστρωμένη πλάκα διόρθωσης παρέχει έως και 15% περισσότερη μετάδοση φωτός. Αντικείμενα όπως άστρα, γαλαξίες, νεφελώματα θα εμφανίζονται περισσότερο φωτεινά και θα φαίνονται περισσότερες λεπτομέρειες στους πλανήτες.

Το κοντρόλ AudioStar παρέχει μια βάση δεδομένων με περισσότερα από 30.000 ουράνια αντικείμενα. Μόλις ευθυγραμμιστεί με τον νυχτερινό ουρανό, το AudioStar μπορεί να κάνει το τηλεσκόπιο να δείξει κάποιο από αυτά τα αντικείμενα και να τα κεντράρει στον προσοφθάλμιο - φυσικά μόνο αν το αντικείμενο βρίσκεται πάνω από τον ορίζοντα. Η λειτουργία GoTo συμπληρώνεται με πρόσθετα χαρακτηριστικά, όπως ξεναγήσεις, πληροφορίες για την θέση παρατήρησης και σύνδεση με υπολογιστή.

Ένα ακόμα ειδικό χαρακτηριστικό του κοντρόλ AudioStar είναι το ενσωματωμένο ηχείο. Η τεχνολογία Astronomer Inside παρέχει πάνω από τέσσερις ώρες ηχητικής ενημέρωσης (μόνο στα αγγλικά) και σας δίνει πληροφορίες για τα αντικείμενα που παρατηρείτε!

Η βάση LX90:

Η παρατήρηση του έναστρου ουρανού είναι τώρα ακόμα πιο εύκολη με αυτή τη βάση χωρίς να απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις του νυχτερινού ουρανού. Με μία απλή ρύθμιση είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε: το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επιβεβαιώσετε ένα αστέρι αναφοράς που προτείνει η βάση. Η βάση λειτουργεί με την ίδια αρχή όπως τα μεγάλα επαγγελματικά παρατηρητήρια και περιέχει ήδη δεδομένα για πάνω από 30.000 ουράνια αντικείμενα στο χειριστήριο AutoStar που παρέχεται: Περιέχει 13.235 DSO (αντικείμενα βαθέως ουρανού), οι πλήρεις κατάλογοι Messier, Caldwell, IC και NGC, 16.888 αστέρια ταξινομημένα κατά όνομα και αριθμό SAO, 8 πλανήτες, η Σελήνη, 26 αστεροειδείς, 15 κομήτες και 50 τεχνητοί δορυφόροι. Επίσης 200 στόχοι μπορούν να προγραμματιστούν ειδικά από τον χρήστη. Όλα αυτά τα αντικείμενα βρίσκονται γρήγορα και παρακολουθούνται με ακρίβεια, ήσυχα και αξιόπιστα. Η λειτουργία GoTo λειτουργεί σε 9 διαφορετικές επιλέξιμες ταχύτητες παρακολούθησης: 6,5°/S, 3°/S, 1,5°/S ή 128x, 64x, 16x, 8x, 2x και 1x. Το χειριστήριο AutoStar μπορεί να ενημερωθεί με το πιο πρόσφατο λογισμικό μέσω Internet ανά πάσα στιγμή. Υπάρχουν επίσης βάσεις δεδομένων για κομήτες, αστεροειδείς, τεχνητούς δορυφόρους κ.λπ. διαθέσιμες για λήψη στον ιστότοπο της Meade με αποτέλεσμα το LX90 να είναι πάντα ενημερωμένο.

Τα μηχανοκίνητα γρανάζια διαμέτρου 125 mm σε κάθε άξονα εξασφαλίζουν ακριβή παρακολούθηση όλων των αντικειμένων, ακόμη και για αστροφωτογραφία μακράς έκθεσης. Τα βελτιστοποιημένα με υπολογιστή μπράτσα της διχάλας διαθέτουν υψηλή σταθερότητα ανεξάρτητα από τον προσανατολισμό του οπτικού σωλήνα και είναι επίσης εξαιρετικά ελαφριά. Το ρυθμιζόμενο στο ύψος τρίποδο Meade εξασφαλίζει σταθερότητα χωρίς δονήσεις, κάτι που συμβάλλει σημαντικά στη συνολική απόδοση του συστήματος.

Χαρακτηριστικά

Τύπος τηλεσκοπίου

  Καταδιοπτρικό – ACF     Cassegrain

Διάμετρος (mm - '')

  203mm – 8’’

 

 

 

Εστιακός λόγος (f/)

  10

Εστιακή απόσταση (mm)

  2000

 

 

 

Μέγιστη οφέλιμη μεγέθυνση

  406x

Οριακή τιμή παρατήρησης (mag)

  13,3

 

 

 

GoTo control

  Ναι

GoTo (Βάση δεδομένων - αντικείμενα)

  Ναι – 30.223

 

 

 

GPS

  Ναι

Ερευνητής

  8x50

 

 

 

Συμπεριλαμβανόμενα αξεσουάρ

  Φακοί (1,25'') 26mm, Διαγώνιο Κάτοπτρο 1,25’’ 90°.

Βάρος (kg)

  24

 

 

 

Στήριξη

  Αλταζιμουθιακή

 

SAW-0935

Συγκεκριμένοι κωδικοί

Reviews

Write your review

Meade Τηλεσκόπιο LX90 8’’ ACF-SC 203/2000 UHTC Go-To

Τηλεσκόπια μεσαίας κατηγορίας από την Meade με μεγάλο άνοιγμα κατόπτρου, υψηλής ποιότητας οπτικά και τεχνολογία GoTo.

Write your review

16 ακόμα προϊόντα στην ίδια κατηγορία: